Aleneforældre i netværk

Nyt kristent netværk for enlige forældre med børn mødes i weekenden uden børn.Dødsfald, skilsmisse eller noget helt tredje er årsag til, at en del familier oplever, at der sker en ændring i voksensituationen, så der er en forælder tilbage sammen med et eller flere børn.

Inger Nørgaard sidder og deler liv med aleneforældre på Gammelbro camping som nummer tre fra venstre.

– Vi vil gerne give aleneforældre mulighed for at få kontakt til andre forældre, der er blevet alene med børnene – hvad enten børnene nu bor hos dem selv eller hos en tidligere ægtefælle eller samlever, fortæller Indre Missions familiekonsulent Inger Nørgaard fra Hoptrup. Hun administrerer det nye netværk og er medarrangør af en weekend d. 19. – 21. januar på Grejsdalens Efterskole i Vejle.

Forstå smerten

I det sidste halvandet år har der eksisteret et idéudvalg, der står bag arbejdet med at skabe netværk og aktiviteter for aleneforældre, som også har planlagt denne weekend. Det er netværkets andet weekend-arrangement. I sommers var en flok på aleneforældrecamping på Gammelbro Camping ved Haderslev.
Der er mange ting, man som aleneforælder kan dele med det netværk, man allerede har, hvor man bor. Men der er også ting, som andre skal have prøvet på egen krop for at kunne have den fulde forståelse af, hvad det er, der er vanskeligt og smerteligt ved at være aleneforælder. Det kan et netværk bruges til, fordi man får kontakt til mennesker, som kender de samme udfordringer, og som man kan udveksle erfaringer og gode idéer med, fortæller Inger Nørgaard.
Idéen med netværket opstod, da en gruppe aleneforældre drøftede, hvilke behov de havde for, at der blev organiserede tilbud til dem i Indre Mission. Et netværk havde førsteprioritet, fordi det er en stor opgave at være aleneforælder, uanset om børnene er små eller store, bor hos forælderen hele tiden, eller bor hos en tidligere ægtefælle.
– I netværket kan man udveksle glæder og smerter, erfaringer og oplevelser, men også skabe rum for at mødes både med og uden børn.

En flok børn med forældre på sommercamping ved Årøsund.

Weekenden på Grejsdalens Efterskole er uden børn, og campingen om sommeren er med børn. Der er foredrag ved exam. psyko- og familieterapeut Sinne Steen Ramild om ”Mine børns smerter og mine”, ved sjælesørger og forkynder Ejler Nørager om at være alene med sin seksualitet, og så er der også tid kun for mænd og kun for kvinder.