Der er noget galt med mig

Nicky Gumbel
Engelsk advokat, præst og forfatter

Jeg troede engang, at jeg var et ”rart” menneske – jeg røvede jo ikke banker eller begik andre slemme forbrydelser. Først da jeg begyndte at se mit liv i forhold til Jesu Kristi liv, indså jeg, hvor meget der var galt med mig.
Mange andre har haft den samme erfaring. C. S. Lewis skriver: ”For første gang undersøgte jeg mig selv med et alvorligt praktisk formål. Og jeg fandt noget som rystede mig: En zoologisk have af begær, en dårekiste fuld af ambitioner, et udklædningssted for frygt, et harem af velplejet had. Mit navn var Legion.”
Vi har alle brug for tilgivelse, og den findes kun i Kristus. Humanisten Marghanita Laski debatterede på TV med en kristen og kom med en forbløffende bekendelse. Hun sagde: ”Det, jeg misunder jer kristne mest, er jeres tilgivelse.” Så tilføjede hun gribende: ”Jeg har ingen til at tilgive mig.”
Det, som Jesus gjorde, da han blev korsfæstet, var at betale straffen for alle de ting, som vi har gjort galt. Han døde for at fjerne vor skyld, at sætte os fri fra afhængighed, fra frygt og til syvende og sidst fra død. Han døde i stedet for os.
Hvis du eller jeg havde været den eneste person i verden, ville Jesus Kristus være død i stedet for os for at fjerne vor skyld. Når vor skyld er fjernet, har vi et nyt liv.

Nicky Gumbel er kendt som forfatteren af Alpha-kurset. Dette stykke er taget fra bogen ”Livsvigtige spørgsmål”, som ligger til grund for det kursus, der er bruges af mange kirkesamfund i hele verden.