Folkekirkebiskop og sognepræst:
Er klimaet tegn på dommedag?

– I dag er det mest journalister og videnskabsfolk, der taler om dommedag, men præsterne kan måske blive tvunget til at tale mere om det.

Biskop Steen Skovsgaard.

Udtaltelsen kommer fra biskop over Lolland-Falster Stift, Steen Skovsgaard.
– Flere og flere vil stille spørgsmål om dommedag, når de ser, hvad der sker med naturen, siger han. Og andre præster i folkekirken følger op:
– I Endetidsberetningerne i Det Nye Testamente er der ingen tvivl om, at et af de helt afgørende tegn er ændringer i naturen. Så det er et element, det er helt naturligt at holde øje med. Ud over rystelserne i naturen er hovedtegnene, at evangeliet skal forkyndes for alle folkeslag, og at jøderne skal vende tilbage til deres land, siger sognepræst ved Sankt Marie Sogn i Sønderborg Stig Christensen.
– Som kristne venter vi på Herrens genkomst, men Jesus siger selv at ingen kender dagen og timen, men vi har fået nogle tegn på, at tiden er nær. Forud for dommedag skal der ske nogle dramatiske ting, som fortæller, at det er de sidste tider. Blandt andet skal folk rejse sig mod folk, land mod land, der skal komme store jordskælv og på jorden skal folkene gribes af angst, rådvilde over havets og brændingens brusen. Derfor er det helt naturligt, at vi opfatter klimaforandringerne som et tegn på, at vi er i de sidste tider. Men vi skal huske, at Jesus også sagde, at vi ikke må lade os skræmme. Der er et håb, der går ud over denne verden, siger Steen Skovsgaard til Ritzau og slutter:
– Vi må ikke bare lade stå til, vi skal leve forsvarligt som forvaltere af denne her jord, siger biskoppen.