Færre vil være præst

Interessen for at blive præst i folkekirken faldr. Det viser en opgørelse over antallet af ansøgere til ledige præstestillinger, som Kirkeministeriet har indsamlet i landets 10 stifter, skriver Kristeligt Dagblad. Undersøgelsen dækker en periode på tre år fra 2004 til 2006.

Biskop Kresten Drejergaard mener der er en generel utilfredshed med præstejobbet

Biskop Kresten Drejergaard fra Fyens Stift mener, tallene afspejler en generel utilfredshed med præstejobbet.
– Både lønmæssigt og arbejdsmæssigt har præstestillingen lavstatus. Der er ikke adgang til de samme genetillægsbetalinger og lønudvikling som i andre job, og fra yngre præster hører jeg ofte sangen om, at de står til rådighed døgnets 24 timer. De ser det som et problem, at de ikke har den afgrænsede arbejdstid, som der er i funktionærjob, siger han.
-nord