Gratis EL i dig

Når Jesus siger, at vi er verdens lys, mener han så gelélys, lysekrone, eller skal vi virke som et helt el-selskab..??Spørgsmålet lyder måske banalt, men prøv lige at gå ind i en Bilka eller en Ikea eller et bolighus for slet ikke at sige Bauhaus… ! I løbet af den sidste uge har jeg været i utal af disse butikker for at finde LYS til min nye lejlighed. Og hvor vidste jeg lidt, da jeg troede, jeg kunne finde alle lys-artikler på én gang!

DET ER VILDT, at der findes så mange differentierede lys-muligheder, som der findes fisk i havet. Og bare rolig, disse ”fisk” er langt lettere at finde end de fyre, der siges også at plaske rundt i selv samme hav.

Et er, at jeg ikke anede, hvad jeg gik ind til, da jeg gik på lys-indkøb med høje ”her og nu” forventninger, og noget andet er, at jeg nu for alvor har erfaret, hvor genial en opfindelse lys er. At samle et skab eller hænge et spejl op i mørke er ikke let. Generelt er det ikke let at være alene med en hammer, men SLET ikke i mørke!

Lys er så uundværligt, at hvis menneskeheden fik valget mellem at slukke alle mobiltelefoner for evigt eller ingen lys, så ville menneskeheden blive tvunget ud i en investering af mobil med spot.

Når Jesus siger, at vi er lys, så er det en vidunderlig sammenligning! Hvor er det fedt, at vi med Jesus i hjertet kan være lys.

Mht. den manglende watt-definition i Bibelen…
Ikke at jeg skal gøre mig klog på den tids surrogat for el-artikler, men strålerne fra hjemmets lys har helt sikkert ikke været blændende.

Og faktisk har jeg – i denne mørke kolde lysekrone-fri tid – erfaret, at selv et lille bitte lys gør en enorm forskel….


Artiklen fortsætter efter annoncen: