Ny spændende roman af Lotte Trolle

Et overraskende og malende billedsprog med mange associationer til Bibelen
kendetegner romanen „Første indtryk“Sidste år debuterede Lotte Trolle med en fremragende jødisk roman Stedfortræder, der udkom på Lohses Forlag. Nu er hun aktuel med Første indtryk, som er udkommet på det nordiske forlag, Bazar. Det er et kærlighedsdrama med to jeg-fortællere.I første del er fortælleren den yngre enlige mor, Terese, der nogle måneder forinden har mistet sin mand. Manden var advokat, og der er gået kuk i bodelingen, og alle hendes konti er lukkede. Hun er nu på vej til Flass i Provence for at realisere deres hus dernede. I løbet af ugen i Provence konfronteres hun med en række mystiske hændelser i og omkring huset. Naboens gartner spiller en større eller mindre rolle i alle disse hændelser, og hun bliver både irriteret på ham og tiltrukket af ham.
I anden halvdel fortæller gartneren, der i virkeligheden er advokat og hedder Phillip, parallelhistorien til historien om Tereses besøg i Provence, bare set med hans øjne. Phillip har været ungdomsven med Tereses afdøde mand, Christian, der var ansat i faderens advokatvirksomhed, og har under hele ægteskabet  været forelsket i Terese. Nu er hans far død, og Phillip kommer da under vejr med nogle økonomiske uregelsmæssigheder i advokatfirmaet, som Christian har været årsag til og detektivindsatsen sætte ind, dels for at rense farens ære, dels for at overtage enken.

Troværdig og spændende

Historien er troværdig og spændende fra først til sidst.  Den er ligesom Stedfortræder karakteriseret ved et meget overraskende og malende billedsprog med mange associationer til Bibelen og den øvrige verdenslitteratur. Det er sproget, der skaber litteratur og Lotte Trolle er en sproglig mester, der kan skabe god litteratur. Det viste hun allerede med Stedfortræder og har nu vist det med Første indtryk.  Det bliver spændende at følge denne nye forfatter i fremtiden.
Stedfortræder har solgt rimelig godt i Danmark, når man tænker på, at det er en debutroman på et kristent forlag. Den har haft succes i Norge, hvor den udkom på norsk i september i år og allerede i november havde solgt ca. 1200 af et oplag på 2000. Første indtryk vil sikkert også sælge godt. 

Lotte Trolle: Første indtryk
314 sider
249 kr.
Bazar