Rock skabte kirkehistorie

RockGudstjenesten har holdt fast i 10 år.Mere end 100 gange har ungdomspræst Per Ramsdal budt velkommen til RockGudstjeneste. Med sine 10 år på bagen er den for længst blevet en institution i Folkekirken. Den første folkekirkelige RockGudstjeneste blev holdt i 1996, og dermed var der indledt et nyt kapitel i dansk kirkehistorie.
Jubilæet fejres med en kæmpe gudstjeneste i Københavns Domkirke, hvor det anmelderroste danske indiepop-orkester Moi Caprice leverer musikken.

FDF startede showet

”Alle går vi rundt og leder som besatte. Nogen finder noget og andre sig selv”.
Til tonerne af C.V. Jørgensens smukke evergreen ”Indian Summer” har Brorsons Kirke indledt rockgudstjenester, der med tiden er blevet en institution i den danske folkekirke.
Den første RockGudstjeneste blev afholdt den 26. oktober 1996 af børne- og ungdomsorganisationen FDF.
De havde afsat penge til eksperimenterende gudstjenester for unge. Dermed var et nyt kapitel i dansk kirkehistorie indledt.
Hvad der startede som et eksperiment, blev snart en succes – unge strømmede til for at opleve den nye gudstjenesteform.

Base på Nørrebro

Både unge og midaldrene møder frem når sognepræst Per Ramsdal laver Rock i Brorsons kirke på Nørrebro.

I 1998 fik RockGudstjenesten fast base i Brorsons Kirke, hvor ungdomspræst Per Ramsdal sammen med mange frivillige måned efter måned har holdt RockGudstjeneste den sidste fredag hver måned gennem nu 10 år.
– Konceptet er blevet spået dødt mange gange, men nu har det overlevet i 10 år – og noget tyder på, at det ikke forsvinder. RockGudstjenesten har bevist, at den ikke bare er en event, men en nytænkende gudstjenesteform, der er kommet for at blive, siger Per Ramsdal og tilføjer:
– 10 år i kirkehistorien er ikke meget, men 10 år med RockGudstjeneste er meget i kirkehistorien. Derfor er det et jubilæum for de unge og for Folkekirken, som skal fejres.