Dansk forfatter aktuel for 19. gang

Forfatter og informationsmedarbejder Anette Broberg Knudsens 19. roman for større børn, ”To dage til fuldmåne”, er lige på trapperne. Det er hendes første bibelhistoriske roman og foregår på Det Gamle Testamentes tid og handler om en ikke så kendt bibelsk person.

Anette Broberg Knudsen.

Hun debuterede i 1980. Siden har hun både udgivet børnebøger, romaner, eventyr og salmer. Grundstammen i hendes forfatterskab er romaner for børn og unge, bl.a. en fantasy-trilogi om Knøjs og Knampen. Et andet større romanværk er de historiske romaner for store børn ”Trællenes ring”, der er på fire bind og foregår i vikingetiden.

Uhøjtidelig og kreativ

Anette Broberg Knudsen blev født i Hejnsvig i 1957 i en kernefamilie på landet. Hun blev student fra Grindsted gymnasium i 1976, bibliotekar fra Danmarks Biblioteksskole i København i 1980, diakonisse (en kirkelig uddannelse) fra Diakonissestiftelsen 1981 og tog bifag i kristendom/religion Københavns universitet i 1987.
Hun har været ansat på Credo Forlag, Unitas forlag, og på Diakonissestiftelsen med diverse jobs: Alterbrødsbager, rengøring, husbibliotekar og underviser. Hun har haft en periode som freelancer og har siden 1994 været ansat som info-medarbejder på Kristelig Fagbevægelse. Hun kommunikerer uhøjtideligt og arbejder kreativt med sproget. Som hun selv siger:
– Jeg brænder for kommunikation i øjenhøjde. Ned med det oppustede bureaukrati- eller managementsprog!

Stjernerne skælver

Med salmen ”Når stjernerne skælver” vandt hun i 1987 en salmekonkurrence udskrevet af Dansk Missionsråd. Denne og endnu en af hendes salmer er med i tillægget til Den Danske Salmebog, som gik forud for den nye salmebog. I 1989 vandt hun førsteprisen i en forlagskonkurrence hos Lohses Forlag med voksenromanen ”Lemmingeland”. Nogle af sine bøger har hun selv illustreret med papirklip eller blyantstegninger.
Desuden er hun oversætter og har oversat bøger fra engelsk, norsk og svensk. Lige nu er hun i gang med at oversætte tredje bind af fantasy-romanerne om egernet Urchin.
og hos Diakonissestiftelsen med diverse job: Alterbrødsbager, rengøring, husbibliotekar, underviser.

Bogfavoritter

Manden Christian Damm Knudsen fandt hun på en studietur til Indien i 1987 med det daværende DMS/KFUM & K’s rejser. De har børnene Søren på 15 år og Signe på 17 år.
Anette glæder sig over at gå en tur, sidde i kirken og synge salmer og skrive. Hun kobler fra ved at læse og skrive. Hendes egne favoritter er Poul Hoffmann og C.S. Lewis, pga deres spændende fantasiverden og teologiske format til at forklare kristendommen lige ud af landevejen.
Anette har været lidt omkring i det kirkelige landskab. I dag er hun medlem af KFUM & K og aktiv i den lokale folkekirke. Hun bruger sin fritid på familien og som medlem af menighedsrådet ved Kristrup Kirke – en forstad til Randers og er formand for kirkens børne-unge- og familieudvalg og journalist på kirkebladet.
Henrik Nordborg