Hvem siger, at ferie skal være afslappende?

En stor flok unge kristne vælger hvert år at bruge tre uger af deres ferie på at yde praktisk hjælp i nogle af verdens fattigste lande.Unge bygger kirker, restaurerer og genopbygger skoler samt deltager i missionsarbejdet, hvor de når ud til befolkningen i alle lande, hvor der er mennesker med et behov.

En ProjectServe tur kan være hårdt arbejde

YFC står bag det såkaldte ProjectServe (Projekt Tjene). Projektet startede i 2000, og har siden sendt over 280 unge mennesker til blandt andet Brasilien, Kenya, Slovakiet og mange andre lande.

Søger noget vigtigt

Men hvad får unge til at bruge en stor del af deres sommerferie på hårdt arbejde i et fremmed land?
– Mange af de unge søger noget, der er vigtigere end gymnasiefester og skolegang, siger Anne-Sofie Kruse, der er Koordinator for ProjectServe.
– De unge føler, at de har noget at give af, og en lyst til at hjælpe mennesker, der ikke er så heldigt stillede som dem selv. Og så rejser de selvfølgelig for at få en på opleveren.

Springbræt til mission

Hvis man tager på en ProjectServe tur, hjælper man både folkene i det land man besøger, og sig selv.
– Man får ændret på sit syn, på sig selv, verden og ikke mindst Gud.
Når man er kommet langt ud over sin tryghedszone, begynder man at søge Gud på andre måder. Man får et helt andet forhold til Ham, fortæller Anne-Sofie og fortsætter:
– Nogle vil måske stille spørgsmålstegn ved, hvor meget tre ugers missionsrejse kan hjælpe. Men faktisk er ProjectServe for en ud af ti deltagere et springbræt til et liv som missionær, slutter koordinatoren.
Alle skal begynde et sted, så hvis du drømmer om at blive missionær, kan ProjectServe være et godt sted at starte.
ProjectServe har i år seks ture mellem 29/6 og 29/8.