Kristne EU-lobbyister vil religiøs intolerance til livs

Religiøs intolerance og diskrimination skal påtales og behandles, påpegede Tove Videbæk for nylig på et seminar om religionsfrihed i Europa-Parlamentet.Som politisk lobbyist for Europæisk Evangelisk Alliance (EEA) arrangerede Tove Videbæk den 8. februar et velbesøgt seminar i Europa- Parlamentet i Bruxelles.

Tove Videbæk

EEA har sammen med to andre europæiske organisationer: Open Doors International og Christian Solidarity Worldwide (CSW) etableret en europæisk platform imod religiøs intolerance og diskrimination (EPRID). Og det var også i regi af denne platform, at mødet blev holdt.
På seminariet talte dr. Michael Weninger, som er politisk rådgiver for EU´s formand Baroso. Dr. Dennis de Jong fra udenrigsministeriet i Holland og fru Nicole Reckinger, som arbejder med menneskerettigheder og religionsfrihed i Det Europæiske Råds regi.
– Alle indlæg var meget interessante, og tilhørerne, som kom fra en bred vifte af europæiske religiøse organisationer fra buddhister til katolikker, muslimer, jøder og evangeliske frikirkelige organisationer, fik information på højt plan vedrørende situationen på religionsfriheds området i Europa som det ser ud nu, fortæller Tove Videbæk.

Religiøs intolerance skal påtales

Tove Videbæk var mødeleder og orienterede om, at EPRID ikke repræsenterer en religiøs gruppe eller denomination.
Hun fortalte blandt andet, at platformen ikke er engageret i økumeniske aktiviteter, men vil sikre, at religiøs intolerance og diskrimination bliver påtalt og behandlet, både når det drejer sig om EU-politik og i praksis.
– EPRID vil opmuntre religiøse grupper og organisationer på europæisk plan til at samarbejde vedrørende religiøs diskrimination. Og vil også sigte imod at have en struktureret dialog med EU-institutionerne for at diskutere, hvorledes EU politik og praksis på området kan forbedres, fortalte Tove Videbæk.