Pinsekirke-navnet ikke længere dækkende for kirke i Odense

Pinsekirken i Odense blev i søndags omdøbt til Bykirken. Nyt navn skal signalere en ny tid.Søndag ændrede Pinsekirken i Odense navn til Bykirken.

Pinsekirken i Odense hedder nu Bykirken.

Navneskiftet sker, fordi pinsekirke-navnet ikke længere er dækkende for, hvad det er, kirken vil, fortæller kirkens ledende præst, Jan Due-Christensen.
– Kirkens mål er at være kirke midt i tiden, og med det nye navn ønsker vi at signalere en åbenhed til byen, siger han og forklarer:
– Pinsekirke-navnet stammer fra begyndelsen af 1900-tallet, hvor kirken opstod ud af en ny erkendelse af Helligåndens plads i kirken. Helligånden er særlig knyttet til pinsen, og derfor opstod navnet.
– Vi tror stadig på Helligåndens plads i kirkens liv, men med navneændringen til Bykirken vil vi godt fortælle byen, at det helt centrale for os er at være et fællesskab for mennesker, som er optaget af kristentro, understreger Jan Due-Christensen.
Vil af med fordomme
Samtidig oplever kirken, at der klæber en del gamle fordomme til pinsekirke-navnet om at være lukket og sværmerisk, fortæller Due-Christensen:
– Det er stik imod alt, hvad vi står for. Vi ser det som en hjertesag at være en sund kirke, der tager del i byens liv og forholder sig til de udfordringer, som mennesker møder i en senmoderne tid, siger han.
Ifølge Jan Due-Christensen er det ikke usædvanligt, at der er flere gæster end medlemmer ved gudstjenesterne. Det mener han sker, fordi kirken er en åben kirke for alle interesserede, og det vil kirken gerne tydeliggøre med det nye navn.
– Det er en stor værdi for os at være en inkluderende kirke, som er der for byen og ikke kun en medlemskreds, pointerer Jan Due-Christensen.
Pinsekirken har oplevet en jævn vækst, siden den for 12 år siden indrettede sig i moderne faciliteter på Østergade i det centrale Odense. Der er to gudstjenester hver søndag, som til sammen tiltrækker over 200 gæster.