SommerCamp hjælper i Sudan

SUDAN – Nødlidende i Sudan har fået konkret hjælp ud af midler, der blev indsamlet på pinsekirkernes SommerCamp i Mariager i 2005 og 2006.Det er pinsekirkernes hjælpeorganisation International Aid Service (IAS), der har haft ansvaret for, at pengene nåede frem til modtagerne, og at de blev brugt på bedst mulig måde.
– De første penge gik til flygtningelejre, og her er nu etableret gode forhold omkring hygiejne og beboelse. Flere har slået sig ned permanent i området, og det anslås, at der lever nogle tusinde mennesker, som agter at forblive fastboende på stedet, oplyser Solfrid Bracher fra IAS.
Der er også givet penge til et landsbyprojekt, hvor enker har fået hjælp til at etablere sig med gedefarme.
I øjeblikket er man endvidere i gang med at bygge en skolebygning i byen Mundri til en såkaldt Nursery School, hvor børn helt ned til treårsalderen skal have mulighed for at gå.
-domino/mibo