SOS: Dette er en god dag

Børnemusik der straks falder i ørerne og ikke forsvinder lige med det samme.13 børn blev samlet i studiet på International Apostolsk Højskole Kolding ved sommerens stævne for Missionsforbundet. Det blev til cd’en ”SOS”: en cd af og for børn.
Teksterne er letforståelige og simple: ”Du er for vild, du er kanon, du er for sej. Jesus, vi elsker dig”. Takkesange til Gud og opfordringer til at være sig selv, fordi man er skabt præcis som man er.
Børnene udfører det SÅ sjovt og sødt, at man bare ikke kan lade være med at elske musikken og synge med på teksterne. Formen og stilen minder så meget om mange af de ting børnene kender fra fjernsynet, så der bygges bro mellem det kristne og det verdslige. Hvorfor høre Bamse og Kylling og MGP, når man kan høre SOS?
Lidt malurt: flere gange synes jeg teksterne bliver for ”Skagerrakske” – en underlig dansk-norsk ordstilling, i stedet for at der er arbejdet lidt mere med korrekt dansk ordstilling. Men det er primært i tre af sangenes vers.
Jeg bliver mere og mere glad for cd’en, for den er rigtig sød og livsglad og får virkelig sagt nogle gode ting i teksterne. Mine børn tog den straks til hjertet og danser rundt og synger med derhjemme. Det er et godt tegn!
Steffen Bay, Lasse Voss og Peter Thomsen står bag produktionen sammen med Det Danske Missionsforbunds Børn og Unge. Andreas Holtti har mixet. Desuden medvirker Jarle Kolstad, Jeremie Martin og Luca Russo på guitar og Maiken Kjeldgaard Noer m.fl. synger.
Cd’en har singback-versioner af alle sange, som man selv kan lave karaoke med hjemme i stuen. Sangtekster og akkorder findes på hjemmesiden www.voss-bay-thomsen.dk.
Henrik Nordborg