Danskerne er blevet mere religiøse

Tro ikke længere en privatsag.- Nogle folkekirkerpræster er nu lige så aktive, som præster fra frikirkerne.Udtalelsen kommer fra lektor Tim Jensen fra Center for Religionsstudier ved Syddansk Universitet på baggrund af en opgørelse, Integrationsministeriet netop har udsendt.
Den fortæller, at hver 10. dansker er blevet mere religiøs i de sidste tre år, fortæller avisen metroXpress.
På trods af statsminister Anders Fogh Rasmussens forsøg på at få religion ud af det offenlige rum, kan avisen konkludere, at det tyder på, at tro ikke længere er en privat sag, når religion er blevet mere synlig i det offentlige rum.
Desuden kan avisen remse forskellige tiltag op, hvor præster og kirker har været synlige og aktive: på bryllupsmesser, helsemesser, den nye erhvervspræst, som Udfordringen skrev om for to uger siden, pilgrimsvandringer, natkirkerne, som får unge til at strømme i kirke og flere andre initiativer.
– Det er en bemærkelsesmæssig udvikling. Folkekirken er i nogle sammenhænge blevet aktivt missionerende, slutter Tim Jensen.
-nord