Fold hænderne og bliv trukket i tilskud

Stramning af regler rammer kristne.Århus byråd vedtog 24. januar at stramme reglerne for tilskud til religiøse foreninger.

Jacob Zakarias Larsen.
Foto: Dennis Skærup Højlund

FDF-præst vil ikke slås i hovedet for at forkynde og råber vagt i gevær.
– Vores eksistensberettigelse i det offentlige rum ville forsvinde, hvis vi ikke kunne forkynde der, siger forbundssekretær og FDF-præst Jacob Zakarias Larsen til Udfordringen. Han venter spændt på, hvad der sker, når byrådets beslutning skal føres ud i livet. Og det er forvaltningen begyndt på.
– Det hele er fremadrettet og en større proces, der kommer til at forløbe over et længere forløb. Derfor har vi ikke nogle klare pejlemærker endnu, siger Sagsbehandler Erik Wurtzenfeldt hos Århus Kommunes Kulturforvaltning.
Han fortæller, at kommunen vil komme med oplæg og anbefalinger til foreningerne via folkeoplysningsudvalget, som man så skal drøfte.
– Vi er fuldt opmærksomme på Folkeoplysningslovens §33 stk 3, at foreningerne skal være tro mod deres formål. Men der har også stået meget klart siden 1991, at kirkelige handlinger ikke er tilskudsberettigede.
– Vi er fuldt opmærksomme på det skisma, foreningerne med det kristne sigte har. Vi skal se på aktiviteternes indhold og ikke på, hvad man kalder dem, siger han.
– Hvorfor skal vi straffes for at folde hænderne? Må vi heller ikke få tilskud for at holde et bibelløb? slutter FDF-præsten.
-nord