Overskud på 462.000 kroner

Luthersk Missionsforenings regnskab for 2006 viser et overskud på 462.000 kroner.I 2006 var der en gavetilbagegang på 600.000 kroner. Men bag tallene gemmer sig også en række driftsmæssige besparelser – primært i form af ledige stillinger i LM’s internationale missionsarbejde.
– Det er ikke noget, vi ønsker. Det er nemlig udtryk for, at LM er blevet mindre,« siger administrations- og personalechef Hakon Christensen.
Derudover har der – bredt over alle aktivitetsområder – været en række tilfredsstillende driftsmæssige effektiviseringer og besparelser.
Målet er at lade overskuddet fra 2006 dække noget af underskuddet i 2007. Med de projekter, LM gerne vil gå ind i, får man et underskud på en million kroner, selv om man regner med en gavefremgang på 650.000 kroner i forhold til 2006.
Hakon Christensen anfører, at man kan spørge, hvorfor man har holdt Landsbededag i LM og bedt om flere givere, når man har overskud på regnskabet.
– I løbet af de sidste 13 år er antallet af LM-missionærer reduceret fra 91 til 49. Jeg tror, at der i LM’s bagland er både vilje og økonomi til, at den udvikling ikke fortsætter. Men så skal der både flere missionærer og givere til, svarer han.
Tro&Mission