Vil ikke afvise folk

Foreningen Agape er igen hængt ud i medierne for at omvende homoseksuelle og er i fare for at miste statstilskuddet til at kæmpe for mennesker, der søger hjælp af egen fri vilje.Den kristne diakonale forening Agape er igen kommet i mediernes søgelys. Avisen Nordjyske har bragt en historie med beskyldninger om, at foreningen bruger offentlige midler til at omvende homoseksuelle til heteroseksuelle.

Lars Thidemann Jensen

Agape afviser, at de omvender homoseksuelle. De kæmper for retten til at hjælpe mennesker med den smerte, de har – også omkring deres seksuelle orientering.
Foreningen Agape beskyldes blandt andet for at blande religion og psykologi sammen. Det kan nu koste dem den bestemte pulje på 400.000 spillekroner fra Tips og Lotto. Sagen ligger i øjeblikket i Socialministeriet, der administrere lottomidlerne.
– Vi kan først komme med afgørelsen formentligt en gang i næste uge, siger Pressesekretær Søren Gregersen fra Socialministeriet til Udfordringen.

Uetisk at afvise folk

Agape nægter at afvise mennesker, der søger hjælp.
– Det er uetisk at afvise folk, der vil arbejde med deres seksuelle orientering. For både terapi og forskning viser, at et terapeutisk arbejde med følelser og identitet for nogle medfører en ændring i den seksuelle orientering, siger landslederen for Agape, Lars Thidemann Jensen.
– Vi vil ikke lade os styre af politisk korrekthed, hvor det betragtes som forkert at hjælpe nogle mennesker til en anden livsstil.
– Når de har brug for hjælp og selv beder om den, er vi der, siger Landslederen.
I under 5% af Agapes klienter er homoseksualitet en faktor. Ofte er det slet ikke selve homoseksualiteten, der arbejdes med.

Ikke religion i terapi

– Hvis det viser sig, at betingelserne ikke er overholdt, vil foreningen Agape få frataget tilskuddet, siger Socialminister Eva Kjær Hansen til Nordjyske. Hun har bedt om en redegørelse, som Udfordringen også har læst. I den fortæller Agape, at de har opfyldt betingelserne. Hvorvidt den homoseksuelle skal bevare muligheden for at arbejde imod at ændre sin seksuelle orientering er en psykologfaglig uenighed og ikke et religiøst anliggende.
– Vore psykologer og terapeuter arbejder med følelser, identitet osv. Det tydeliggør vore psykologer inden hvert samtaleforløb. Vi går ikke på rov nogen steder eller gør folk til noget, de ikke er, fortæller Lars Thidemann Jensen.

Står til blacklistning

Journalist Signe Markvard fra Nordjyske skrev til en af Agapes psykologer og udgav sig for at være en 22-årig pige, der ville have hjælp til at komme ud af sin homoseksualitet.
– Vores psykolog forholdt sig ikke til de religiøse forhold i henvendelsen, men alene til følelserne, fortæller Lars Thidemann Jensen fra Agape.
Alligevel kom der artiklen: ”Statsstøtte til sex-terapi bremset” ud af det i Nordjyske. Endnu en konsekvens af den historie kan være, at Agape bliver fjernet fra indsamlings-hjemmesiden EnGodSag.dk.
– Vi følger altid statens beslutning. Og fjerner de tilskuddet, tager vi Agape af vores hjemmeside, siger Mads Ellegaard, der er medstifter af EnGodSag.dk.

Vi føler os forrådt

Lars Thidemann ærgrer sig:
– Det er direkte ubehageligt, at medierne kommer til os med en skjult dagsorden. Hver gang nogen ringer, skal vi overveje, om det er nogen, der virkelig mener noget med det, eller om det bare er en journalist, der er ude efter en historie.
– Vi føler os forrådt. Men en journalist skal ikke tage vore værdier om nærvær, ærlighed og respekt fra os, slutter Lars Thidemann Jensen.