Verdenskonference til Sverige alligevel

De svenske pinsekirker har ombestemt sig og vil alligevel arrangere pinsekirkernes verdenskonference i 2010. De havde ellers meldt forfald som følge af dårlig økonomi.

Frank Henning Holm

For en måned siden erklærede de svenske pinsekirker, at de ikke – som det ellers er aftalt – er i stand til at arrangere pinsekirkernes verdenskonference i 2010. Årsagen er økonomiske problemer i både Sveriges største pinsekirke og i landets største sammenslutning af pinsekirker, Pingst – Fria församlingar i Samverkan (FFS), hvilket har ført til stribevis af fyringer.
Men den melding faldt i dårlig jord hos baglandet. En række pinsekirker meldte ifølge den norske avis KS sig på banen og lovede at stå sammen med den centrale ledelse om at arrangere konferencen i 2010, idet de mener, at det er vigtigt for de svenske pinsekirker at arrangere sådan en konference. Og det fik altså de centrale ledere til at skifte mening, så verdenskonferencen alligevel kommer til Stockholm i løbet af sommeren 2010 – den præcise dato er endnu ikke fastlagt.
Samtidig går de norske pinsekirker ind som medarrangører af verdenskonferencen – blandt andet ved, at Frank Henning Holm bliver projektleder for konferencen. Han har senest arbejdet med det norske og europæiske 100-årsjubilæum for pinsebevægelsen, og i 1992 var han projektleder, da Norge var vært for pinsekirkernes verdenskonference.
Domino