Muslimsk Eye-opener

Gud er kærlighed, og han elsker mennesker ubetinget. Så hvis du tror, er du fri… Det er vi enige om som kristne, ik’? Uden at sætte et ”men” efter dette udsagn, så tilføjer jeg, at kristne vel også er enige om, at der er bedre måder at leve sit liv på end visse andre måder. Nogle former for livsstile vil skade dig, og nogle livsstile vil i den grad skade andre mennesker!

Nu er spørgsmålet bare: HVOR går grænsen mellem den gode tolerante kristne livsstil og den ekstremt ukritiske kristne livsstil, der er med på ”den værste”… ??

Da jeg i starten af marts måned hørte om nogle britiske muslimer, der ville skåne deres børn for nogle slags popmusik, rystede jeg på hovedet. I avisen var et billede af Christina Aguilera, og i mine øjne er hun bare en skidegod sanger! Hvad er problemet? Jeg har sågar stemt på hende på boogies hjemmeside – ja, lige indtil jeg fandt ud af, at aldersgrænsen for at stemme er 18 år!

Men egentlig må jeg ved nærmere eftertanke bifalde de britiske muslimers udmelding! Vi lever i en tid, hvor det ikke længere kun er Djævelen, der får al den gode musik. En god ørehænger kan handle om en skrækkelig utroskabshistorie, uden vi lægger mærke til det. Vi har adgang til alle former for medier (måske lige med undtagelse af Noas hvide due), og det ER faktisk svært at sætte en grænse for, hvad vi må lade os præge af.

OG NEJ, jeg efterlyser IKKE en kristen diktator, der skærer igennem og bestemmer, hvad vi må og ikke må. Snarere ville det være cool, hvis alle selv var opmærksomme på, at visse tv-udsendelser ikke er gode at lære af, at bestemt radiomusik ikke behøver at høres konstant, og at få idoler – okay INGEN idoler – har den helt den rette stil og de rigtige holdninger…