Frikirkedebat om kirkeskat

Den Katolske Kirke har foreslået, at bidrag til trossamfund inddrives via skatten. Der er politisk flertal for forslaget, og det giver i øjeblikket en intens debat i frikirkerne.- Forslaget er måske en udstrakt hånd mod større lighed. En overgangsløsning, vi kan acceptere, indtil stat og kirke adskilles, siger baptistpræst Kai Mortensen, Frederikshavn på baptisternes hjemmeside.
– Forslaget vil betyde, at der stilles krav fra staten til trossamfundene. Er det ikke en glidebane? spørger Per Beck fra Karmelkirken Aalborg.
Ole Engel fra Herlev mener, det strider mod de baptistiske frihedsidealer og vil ikke operere med fast kontingent.
– Offeret (kollekten/indsamlingen) hører ikke hjemme på skattekontoret, men i gudstjenesten, skriver tidligere generalsekretær og præst Gunnar Kristensen, og den nuværende generalsekretær Jan Kornholt svarer, at staten ikke skal løse kirkens opgaver, da det fører til, at kirken ikke kan ånde og virke frit.
-nord