Ny mand i bestyrelsen for Udfordringen

Flemming Nielsen er en lun og musikalsk vendelbo med forstand på investeringer – blandt meget andet.

Flemming Nielsen

Den 39-årige baptist fra Pandrup er chefkonsulent i Arbejdernes Landsbanks investeringsafdeling. Og han tager sig især af erhvervsleasing.
Karrieren begyndte i Spar Nord, hvor han blev uddannet og arbejdede de første 12 år. Her blev han betroet de krævende opgaver med aktie- og valutaspekulationer.
Da Spar Nord blev en del af BG Bank, fulgte Flemming Nielsen med i tre år, men da BG Bank derefter blev lagt ind under Danske Bank, var han ikke længere så glad for luften i bageriet og skiftede over til Arbejdernes Landsbank.
Men bankforretninger fylder ikke hele hans liv.
På grund af sine forældres positive engagement i baptistkirken, som altid har stået stærkt i Nordjylland, valgte Flemming også kirken.
Han har bl.a. været leder i baptisternes regionale ungdomsarbejde og har også været med i landsledelsen. Han var med til at organisere den sommercamp, som opstod fra græsrødderne for nogle år siden, og som nu er slået sammen med kirkens årsmøde og samler 1400 i Mariager.
I det lokale menighedsarbejde er Flemming både cellegruppe- og lovsangsleder. Han spiller selv klaver, keyboard og guitar. Han er gift med Bodil, som er gruppeleder i plejeservicefirmaet ”Blæksprutten”, og de har fire dejlige drenge fra 10-15 år.
Flemming Nielsen er netop valgt ind i Udfordringens fondsbestyrelse. Her afløser han direktør Mogens Larsen, Hellerup, som går af på grund af alder – efter ikke færre end 28 aktive år i bestyrelsen.
Når bestyrelsen har valgt Flemming Nielsen som efterfølger, skyldes det dels hans kirkelige, dels hans erhvervsmæssige engagement.
I den professionelle bestyrelse sidder hvert medlem på grund af sin særlige ekspertise, hvad enten det er jura, medier eller teologi. Med Mogens Larsens fratræden var der brug for en yngre finansmand med fingeren på pengemarkedets og erhvervslivets puls.
Og det er en særlig glæde, at baptisterne nu også er repræsenteret i den tværkirkelige avis’ bestyrelse.
Henri Nissen