Kristne i Gaza ængstelige efter Hamas-sejr

GAZA – De kristne i Gaza vil ”vente og se”, hvad det nye Hamas-herredømme vil betyde for dem.I kølvandet på kampene mellem de palæstinensiske grupper Hamas og Fatah føler de kristne sig mere sårbare end tidligere.
– I løbet af weekenden blev kors, bibler og billeder af Jesus ødelagt under et angreb på en kirke og en kristen skole i Gaza-striben, fortæller Julie Stahl fra CNS-News I Jerusalem.
Både fra kirkens side og fra de lokale Hamas-myndigheder lyder der dog forsonende ord. Det antydes fra begge sider, at angrebet blev begået af yderligtgående grupper, der ønsker at ødelægge forholdet mellem kristne og muslimer.
Ifølge ANS-News har Hamas-myndighederne således udtrykt sympati med kirken og tilbudt at reparere de ødelagte bygninger.
Hannah Massad, præst i Baptistkirken i Gaza, udtrykker dog fortsat bekymring over situationen.
– Vi er meget bekymrede, siger Hannah Massad. – De fleste er stadig i chok. De afventer og ser, hvad der vil ske. Samtidig er situationen i Gaza langt mere rolig end hidtil, da der er langt færre våben i gaderne.
-mibo