Landsleder rejser væk

– Nogen af os har brug for at komme lidt væk engang i mellem, siger Anne Mie.

Anne Mie Skak Johansen

Den 39-årige cand. theol. og præst i Odder Frimenighed, Anne Mie Skak Johansen, rejser nemlig et halvt år med manden Leif og børnene til Afrika fra september.
Lige nu er Mie mest optaget af SommerOasen. Hun er nemlig også netværkskoordinator i Dansk Oase, dvs. den daglige leder.
Mie kommer oprindelig fra en gudfrygtig grundtvigsk familie i Farsø, som var samfundsengageret og havde vidsyn. Men som teenager blev den kristne tro også personlig for hende.
– Jeg mødte kaldet gennem en gruppe IMU’ere i Farsø og blev meget hurtigt en del af dem. Det var en fantastisk ungdomstid, hvor vi læste bibelen, bad, festede og fandt på alt muligt sjovt.
Jeg ser tilbage på den tid med stor begejstring. Her blev min spiritualitet også formet, så jeg fik en forkærlighed for Guds Ord, fortæller hun.
– Efter studentereksamen mødte jeg ”tilfældigt” den karismatiske fornyelse. Jeg blev af en veninde inviteret til et møde på Aalborg Bibelcamping. Her kunne de, der ønskede det, blive bedt for. Efterfølgende oplevede jeg en åndsfylde, som gav en enorm glæde og fred, fortæller hun.
Efter bibelskole på Capernwray Hall i England arbejdede Mie fem år med misbrugere i Quo Vadis i Kolding. Hun blev gift med elektriker Leif Johanson, der senere blev leder af YFC. Mie læste teologi, og de flyttede til Odder, hvor hun blev præst i den nystartede Odder Frimenighed og landsleder i Oase fra 2005.
Frimenigheden i Odder er nu vokset til godt 125 medlemmer, hvoraf cirka halvdelen er børn, og i år regner man med 2800 på SommerOasen.
I fritiden er Mie stregspiller i håndbold, og hun løbetræner også en del. Ellers elsker hun at læse bøger, rejse, gå i haven, være sammen med sine børn og venner – og løse en kryds og tværs i ny og næ.
Så Mie er en travl dame, men nu har hun også brug for en pause og ny inspiration i Afrika, hvor de bl.a. besøger missionærvenner.
– Leif og jeg har lovet hinanden, at vi ville vise børnene, at verden er større end Odder og Danmark, siger hun.
Mie og Leif har børnene Kirstine Marie (15) Hannah Sofie (13) Peter Sebastian (11) Terese Elisabeth (8).
– Børnene har lært mig forpligtigelse og tilsidesættelse af egne behov, men også noget om min himmelske fars hjerte for mig, siger Mie, som glæder sig meget til at være sammen med familien – fuldtids.
Henri Nissen.