Mission skærper profilen

Luthersk Missionsforening vil være en paraplyorganisation for folk med samme åndelige værdier og skærper sin profil med nyt navn.Nyt logo og design var ikke det eneste nye, der blev afsløret på Luthersk Missionsforenings Landsmøde 2007, som blev holdt i pinsen. Et nyt navn blev det også til for den 139-årige forening, så den i dag hedder Luthersk Mission. Bag navneændringen ligger der dog ikke noget ideologisk, fastslår generalsekretær Jens Ole Christensen.
– Det gamle navn var langt og tungt, og ændringen er udelukkende et spørgsmål om kommunikation, siger han til Kristeligt Dagblad.
Men selvom navneændring ikke bunder i ideologiske ændringer, er der i de senere år sket en udvikling i Luthersk Mission, så foreningen i højere grad er blevet en paraplyorganisation for folk, der har de samme åndelige værdier.
– Vi ønsker at stå sammen om åndelige pointer, men give stor frihed til at opbygge det på forskellige måder. Der er stor nuancering hos vores folk – nogle danner frimenigheder, nogle går i missionshuse, og andre igen bevæger sig tættere på Folkekirken, end der tidligere har været tradition for, siger Jens Ole Christensen.
Engelbrekt