Ud over „det sædvanlige“

Ordet „sædvanlighed“ findes vist ikke i ordbogen. På engelsk hedder bogen da også Cure for the Common Life, hvilket er svært at oversætte, hvis man skal have dobbelttydigheden med.Uden tilsigtet ironi finder vi her Lucado, som vi kender ham. Velformuleret, belæst, eftertænksom, en smule snørklet ind imellem – men med en masse gode pointer. Bogens ærinde er at påpege, at Gud har skabt os alle sammen til noget unikt, og at det at finde ens gudgivne gaver er nøglen til et meningsfyldt liv. Undervejs i bogen trækker forfatteren som sædvanlig på en masse eksempler på kunstnere, politikere, forfattere, videnskabsfolk osv. Fans af Lucado vil ikke blive skuffet.

Skabt som unikke og værdifulde

Jeg kan dog ikke sige mig fri for at synes, at bogen er en anelse tung i optrækket. Den opvakte læser vil efter 7-8 sider have fattet pointen: At Gud har skabt os unikke og værdifulde og med bestemte gaver. Så efter 30-40 sider med anekdoter, eksempler og skriftsteder over samme tema begynder det at virke en smule irriterende. Får forfattere mon honorar efter antal sider?
Stilen skifter dog hen imod slutningen, hvor læseren introduceres til diverse skemaer og spørgsmål, designet til at pejle ham ind på Guds planer for hans liv. Der er en del refleksioner og tankevækkende spørgsmål, grupperet efter de enkelte kapitler, som kan bruges i cellegrupper og bibelstudiegrupper.

Kendere af Lucado går ikke fejl

Alt i alt er det svært at sætte fingeren på noget forkert i bogen. Den en ligefrem, bibelsk, sund og afbalanceret. I bøgernes kostpyramide må den svare til det daglige rugbrød, snarere end flødekagerne eller de sofistikerede franske opskrifter. Men det er nok også bogens formål og eksistensberettigelse. Kendere af Lucado går ikke fejl, og den er i særlig grad egnet til den, som leder efter formålet med sit liv, men som er kørt fast i de simple og hurtige forklaringer.

Max Lucado: En kur mod sædvanligheden
256 sider • 249,95 kr. • Lohse