Varm igangsætter

Skoleinspektør, cand. pæd. Christian Jochimsen fylder 60 år den 4. juli 2007.

Christian Jochimsen

Domkirkebyen Haderslev er Christian Jochimsens fødeby. Senere flyttede familien til Randers, hvor han efter endt skolegang på Vorup Skole kom i lære i Randers Værktøjsmagasin. Denne tid blev dog afbrudt af 2 år i Civilforsvaret. Men Christian vendte tilbage til Værkstøjsmagasinet i Randers, hvor han var ansat, indtil lærerstudiet trak, og han begyndte i Århus i 1973.
I 1977 blev han ansat som lærer på Vorup Skole.

Forstander og inspektør

Efter 4 år der var Christian Johcimsen med til at oprette Vejen Højskole Kibbutz, hvor han var forstander i 6 år.
Så gik turen til Sdr. Stenderup Skole i Kolding som skoleinspektør, og efter 6 år blev Jochimsen inspektør på Rismølleskolen i Randers.
Han blev headhuntet af Ungdomsskolen Øresund i Espergærde og var forstander fra 1993. I denne periode færdiggjorde han sine studier på Danmarks Lærerhøjskole og blev cand. pæd. i 1997.
Derefter kom han til Nordskovskolen i Haslev og senere til Høje Gladsaxe Skole begge steder som skoleinspektør.
Tidligere kollegaer på skolerne kalder ham en festlig og hyggelig fyr, der brænder for, at børnene skal have det godt.
– Han er et varmt menneske med et glimt i øjet. Et glad menneske. Christian sørgede for, at skolen begyndte at lave musicals, og sang fællessang hver måned med alle børnene.
Nu er Jochimsen igen blevet headhuntet. Denne gang til Københavns Kristne Friskole på Nørrebro, hvor han skal starte efter sommerferien. Sidste år tog han supervisoruddannelsen på Kemplerinstituttet.

Vild med musik

Sang og musik har altid været en stor del af Christians liv og hverdag. Han fik alle de fire børn Hans Christian, Martin, Lars og Marie til at optræde sammen. Nu er musikken blevet levevej for to af børnene.
I 1969 blev han gift med Susanne, og ud over deres to biologiske børn har de to adoptivbørn. Alle fortæller, at Christian altid har haft tid til dem, når de havde brug for ham. Parret har også 5 børnebørn.
Christian har været involveret i serien ”Sange vi aldrig glemmer”, såvel som han ”omdannede” nogle af de skoler, hvor han har været ansat, til store gospelkor for samtlige elever og lærere. Det blev bl.a. til en gospelCD indsunget af elever, lærere og forældre.
I alle årene har Christian Jochimsen været tilknyttet Frelsens Hær og tilhører nu Frelsens Hærs afdeling ”Templet” på Vesterbro i København. Her fungerer han som ledende ældste og mentor for ledere.
– Han får mange gode idéer og sætter meget i gang, er meget social og kan snakke til højre og venstre, fortæller en god ven.
– Og så er han ikke afhængig af, hvad andre mener om ham! En stor varm bamsefar med masser af livsvisdom.
Henrik Engelbrekt
Refshauge