Kristen march mod klimaforandringer

STORBRITANNIEN – I den længste march nogensinde i britisk historie vil kristne fra 41 kirkeretninger i Storbritannien udfordre landets ledelse til at sænke forbruget af kuldioxid.

I begyndelsen af oktober vil deltagerene af marchen nå til London, hvor de vil præsentere Gordon Brown for et krav om reduktion af CO2-udslippet.

De vil ikke forsøge at gå jorden rundt på 80 dage, men deltagerne i den længste britiske protestmarch nogensinde vil krydse både Irland og Storbritannien. Målet er at skabe opmærksomhed om klodens klimaforandringer, oplyser ENI.
Marchen er sponsoreret af organisationen Christian Aid, der er en fællesorganisation for 41 kirkeretninger i Irland og Storbritannien. Og deltagerne vil under banneret ”Cut the Carbon” (dansk: skær forbruget af kuldioxid ned) vandre 1000-miles, dvs. 1610 kilometer. Vandringen begyndte i Bangor i Nord-Irland den 14. juli og vil ende i begyndelsen af oktober i London, hvor deltagerne vil overbringe et opråb til Premierminister Gordon Brown om øjeblikkelige nedskæringer i forbruget af CO2.
-mibo