Kristne har for travlt til Gud

VERDEN – En ny international undersøgelse viser, at de kristne har fået så travlt, at der næsten ikke er plads til Gud.En ny undersøgelse under titlen ”Vækstbarrierer” har over en femårig periode indsamlet svar fra over 20.000 kristne i alderen 15-88 år i 139 lande. Rapporten viser, at gennemsnitligt siger fire ud af ti kristne, at de ofte eller altid haster fra den ene opgave til den anden.
Travlheden viser sig at være den største udfordring i Japan, på Filippinerne, i Syd-Afrika, Storbritannien, Mexico og Indonesien. Mens kristne i Uganda, Nigeria, Malaysia og Kenya er dem, der har mindst tendens til at skulle skynde sig fra en opgave til en anden.
Det travle liv er af de kristne på verdensplan anerkendt som noget, der kan lede en væk fra Gud. Cirka seks ud af ti kristne siger, at det er ofte eller altid, at hverdagens travlhed står i vejen for at udvikle den personlige relation med Gud.

Præsterne har et problem

Undersøgelsen viser samtidig, at præsterne lå nr. 4. på listen over de professioner, der følte sig særligt ramt af stresset. Her siger over halvdelen, at de haster fra opgave til opgave, og 65 procent af dem mener, at det har en negativ påvirkning på deres gudsforhold. De var kun overgået af advokater (72%), direktører (67%) og sygeplejesker (66%).
– Det er tragisk. Og ironisk, siger Dr. Michael Zigarelli, der er ass. professor i Management på Charleston Southern University School of Business, som har stået for undersøgelsen.
– For det er jo dem, som selv skulle være de bedste til at hjælpe os ud af travlhedens lænker – og så er de selv i lænker, siger Dr. Michael Zigarelli til The Christian Post.
-mibo