Ny fælles frikirke i Hillerød

Kristent Fællesskab Nordsjælland og Pinsekirken i Hillerød fusionerer og bliver fra den 1. september en selvstændig frikirke med base i Pinsekirkens nuværende lokaler.Fra den 1. september bliver Hillerød to frikirker færre – og én rigere. Pinsekirken i Hillerød og Kristent Fællesskab Nordsjælland fusionerer og danner en helt ny og selvstændig frikirke, som i første omgang vil holde til i Pinsekirkens nuværende lokaler. Den nye kirke får omkring 120 voksne medlemmer, hvoraf de to tredjedele kommer fra Kristent Fællesskab og den sidste tredjedel fra Pinsekirken.
Ifølge koordinator i Kristent Fællesskab, Finn Jarnvig, forventer man ret hurtigt at skulle i gang med at få fat i nogle større lokaler end Pinsekirkens, da de reelt set er for små til en kirke på 120 medlemmer. Derfor skal man enten bygge til eller finde noget helt nyt.
– Men i første omgang koncentrerer vi os om at få to kirker til at blive til én kirke. Formålet er at få mere slagkraft udadtil. Vi tror, at der bliver lidt mere dynamik i en større kirke, og det vil også blive lettere at komme som anonym gæst til vores gudstjenester, når vi er nogle flere samlede. Vi tror, at vi kan få mere energi af at gå sammen og få frigjort nogle kræfter til det udadrettede arbejde, siger han.

Chok og succes

Processen forud for fusionen har varet halvandet år, og sidste efterår anbefalede ledergrupperne i begge kirker en fusion.
– For de fleste var det en ret overraskende tanke. Nogle tænkte: Hurra! Andre: Hjælp! Og atter andre: Hvad sker der? Godt nok havde vi haft en række fælles gudstjenester og møder, men der var ikke mange, som seriøst havde tænkt på en fusion. Men vi valgte ret tidligt at give folk chokket, så de kunne få talt om tingene og tage stilling til det, fortæller Finn Jarnvig.
Et halvt års tid efter chokmeddelelsen fra kirkernes lederskaber mødtes medlemmerne fra de to kirker så på en weekend i slutningen af april i år.
– Det skulle være en form for test på, hvordan det ville spænde af på det menneskelige plan, og det blev en kæmpesucces. I maj og juni havde vi så en fælles gudstjeneste hver anden søndag, hvorefter medlemmerne i begge kirker stemte om fusionsforslaget, forklarer Jarnvig.
Og da et overvældende flertal fra begge kirker stemte for forslaget, bliver fusionen en realitet fra den 1. september i år.

Og navnet er:
Frikirken Hillerød

De to kirker matcher i øvrigt hinanden godt på flere områder: Pinsekirken har en bygning og en præst, hvorimod Kristent Fællesskab har været på udkig efter begge dele. I Kristent fællesskab er der en del unge og modne, hvorimod Pinsekirken mangler de nævnte aldersgrupper, men i stedet har flere børnefamilier. Den nye kirke får navnet Frikirken Hillerød, hvor tanken er, at man lokalt blot skal være kendt som Frikirken. Hvilket kirkeligt bagland den nye kirke vil knytte sig til, har man endnu ikke afgjort, men begge de eksisterende kirker bliver nedlagt i forbindelse med fusionen, så man er helt fri til at orientere sig i hvad retning, man måtte ønske.