Various Artists Glory Revealed

Cd’en indeholder 10 rolige lovsange bygget op omkring hver deres bibelvers. Stilen er country og western, folk-pop med nogle af den kristne musiks største navne. Steven Curtis Chapman, Michael W. Smith, Third Day, Brian Littrell fra Backstreet Boy, Shane & Shane og mange andre – kendte som ukendte. F.eks. Candi Pearson-Shelton fra filmen The Passion of The Christ. Men de er alle taget ud af deres vante element i den svulmende, producerede pop-verden. For det handler ikke om den enkelte stjerne og deres lyd, men om grundkilden (bibelteksten) og dens evne til at røre hjerter med sine tidløse sandheder.
Denne CD har f.eks. ingen trommer på, hvilket betyder, at de øvrige instrumenter fremstår klarere. I stedet bemærker man primært den akustiske guitar, lidt banjo og en violin. Ikke de store udskejelser. Helt enkelt og rart.
Hvis Guds Ord er mere kraftfyldt end menneskers pen, hvem er så bedst til at skrive lovsange? Hvem er bedre til at åbenbare Guds herlighed end Gud selv? Det er tanken bag denne cd.
Venskabet mellem Mac Powell fra Third Day og bibelskolelærer David Nasser var skyld i fødslen af ”Glory Revealed”. Noget af inspirationen til cd’en kommer også fra bogen ”Glory Revealed” af David Nasser. I den skriver han om de synlige tegn på den usynlige Gud. CD’ens 10 sange trækker forskellige passager frem fra Bibelen for at understrege Nassers tese, at den usynlige Gud er synlig i dag.
Stilen er ikke som de typiske moderne lovsangsalbums, som man husker for deres pompøse, fantastiske lovsang. Glory Revealed fører dig roligt og ydmygt frem til et bibelstudie, en refleksion og måske til lovsang. Denne ”low-budget”-udgivelse rører.

Man kan finde danske tekster på nettet.
Henrik Engelbrekt Refshauge