Bethesda i København fylder 125 år

Den 21. – 29. september fejrer missionshuset Bethesda i København 125-års jubilæum.

Missionshuset Bethesda ligger på Israels Plads i København. I dagene 21. – 29. september vil huset fejre sit 125-års jubilæum med mange forskellige arrangementer. Lørdag den 22. september holdes den store jubilæumsfest.

Lørdag den 22. september holdes den store jubilæumsfest, men hele ugen er der en lang række arrangementer.
Missionshuset Bethesda tilhører Indre Mission og holder til på Israels Plads i København. Det blev indviet den 26. september 1882 med støtte, opbakning og forbøn fra mange præster og lægfolk. Fra den første begyndelse var en af de væsentligste profiler for Bethesdas arbejde at give diakonien plads, så mange fik konkret hjælp i vanskelige livssituationer. Derudover ville man forkynde evangeliet om frelsen i Jesus Kristus samt give rum for præsters og lægfolks teologiske drøftelser og indbyrdes opmuntring.
– Det er rigtig spændende at se tilbage i Bethesdas historie. Flere diakonale institutioner har haft deres spæde opstart i Bethesda, f.eks. Kirkens Korshær, Blå Kors m.v. Mange mennesker har oplevet huset som et godt åndeligt hjem. Her blev de opbygget i troen på Jesus Kristus, og nogle kom ind i et af husets mange fællesskaber og blev omvendt fra vantro til tro. Men det har jo også fra den første begyndelse været meningen med huset. Den netop afsluttede renovering har også opdateret Bethesdas brugervenlighed, siger Storbysekretær Arne Nørgaard.
Schwartz