De rigtige ting

’Det handler om at gøre de rigtige ting – i stedet for at gøre tingene rigtigt’.Ja, tag den bare en gang til, hvis du har brug for det. Min egen hjerne skulle lige vride sig et par gange for at få ’tingene’ sat på plads, da jeg tidligere på dagen stødte på denne sætning.

Jeg er en person, som er meget bevidst om at gøre tingene rigtigt. F.eks. når håndklæderne skal foldes. For et par år siden fandt jeg den helt rigtige måde at gøre det på, så man udnytter pladsen på hylderne optimalt. Og så skal det også se pænt ud. De skal alle være foldet samme vej, og den ”lukkede” side skal vende udad. Forstod du det?

Det giver en dejlig ro i sindet, når der er pænt og ryddeligt. Og omvendt synes jeg, det er rigtig irriterende, hvis en anden har rodet i håndklædestakken i skabet og efterladt dem krøllede og proppede. Det irriterer mig også, at jeg for nylig har investeret i nye håndklæder, som er nogle få centimeter større end de gamle, som jo dannede grundlaget for min foldeteknik. Så efter at jeg har gjort det hele rigtigt, bliver jeg selv nødt til at proppe håndklæderne en lille smule for at kunne lukke skabet. Øv!

Det kan faktisk godt sinke ’tingene’ en hel del i ens liv, hvis man absolut skal have dem gjort helt rigtigt – og ellers får man dem måske slet ikke gjort. Og så melder det larmende spørgsmål sig, om det nu også er de rigtige ting, jeg får gjort rigtigt.

Ja, ved nærmere eftertanke kan det faktisk godt være, at jeg ville få et bedre liv, hvis førsteprioriteten var at gøre de rigtige ting, og det blev en lille smule sekundært at gøre tingene rigtigt. Jeg bliver nok nødt til at bruge lidt tanker og tid på at finde ud af, hvad der så er ’de rigtige ting’. Men jeg vil tro, at jeg får det rigeligt igen på en anden konto.

Og så må vi se, om der bliver tid til at folde håndklæderne rigtigt på en ny måde.