Helikoptere i vejen for radio

Kristen morgenradio forstyrres af ny landingsplads på RigshospitaletArbejdet med en ny landingsplads til helikoptere på taget af Rigshopitalet har forhindret kristen morgenradio til københavnerne.

UCB Danmark har en radiosender på taget af Rigshospitalet, der er ude af stand til at sende i øjeblikket, mens en ny landingsbane for helikoptere bliver bygget, siger Per Nielsen.

– Vi har haft mange bekymrede lyttere i telefonen, som spørger, om det er deres radio, der er gået i stykker, eller om vi er holdt op med at sende, fortæller Per Nielsen fra UCB.
Det handler om morgenudsendelserne fra UCB Danmark og Rhema Radio, der sendes hver dag kl. 6-10.
Selve senderen står på taget af Rigshospitalet, men et bygningsarbejde forhindrer lige nu sendingerne, fortæller Per Nielsen:
– Det er normalt en rigtig god placering. Men problemet i øjeblikket er, at der bliver bygget landingsplads for helikoptere på taget. Det betyder, at alle antenner er blevet skåret ned, for at den store landingsplads kan sættes op, fortæller Per Nielsen.
Desværre kan UCB Danmark heller ikke med sikkerhed sige, hvornår man igen kan betjene københavnerne med kristen morgenradio, men håber, at alt er på plads i begyndelsen af september.
– Helikopterne skulle være begyndt at lande i august, men byggeriet er ikke klart endnu.Under alle omstændigheder skal vi ud at købe nye antenner, da de gamle er for store til, at vi kan få lov til at sætte dem op igen; i yderste konsekvens må vi finde en anden placering, og det bliver en temmelig bekostelig affære.
Schwartz