Jorden gyngede under os

LM’s missionærer i Peru mærkede jorden gynge under sig under det store jordskælv for nylig.Et jordskælv målt til 7,9 på Richterskalaen ramte for nylig Peru – 140 kilometer syd for hovedstaden Lima.

Flemming Stidsen foran vulkanen El Misto i Arequipa. Foto: Olga Stidsen.

Jordskælvet var så kraftigt, at man kunne mærke det i det meste af Peru – også i Arequipa og i Cuzco, hvor missionærer fra Luthersk Mission opholder sig.
I Arequipa 800 kilometer væk fra området, hvor jordskælvet ramte, mærkede missionærne, at jorden gyngede i cirka to minutter, fortæller missionær Flemming Stidsen til Tro og Mission:
– I første omgang troede vi faktisk, at det var en af de mindre og forholdsvis udramatiske jordrystelser, der jævnligt finder sted i området her. Det var først senere, det gik op for os, at det, vi mærkede som en let ”søgang”, var en del af noget langt større og langt mere alvorligt. Naturligvis sætter det mange tanker i gang, når sådan noget sker – og når antallet af omkomne nærmer sig de 500. Ikke mindst, da det gik op for os, at to unge danskere befandt sig i byen Pisco midt i jordskælvsområdet. Så kommer tingene ligesom lidt tæt på.
Vi var taknemlige, da de ankom til Arequipa i god behold godt et døgn efter jordskælvet, fortæller han.
Schwartz