Kursus skal forebygge konflikter i parforholdet

Center for Familieudvikling udbyder for første gang PREP-parkursus i Odense.Den 4. oktober udbyder Center for Familieudvikling for første gang PREP-parkursus i Odense.

Annette Due Madsen er daglig leder af PREP

Her er der hjælp at hente for par, der gerne vil blive bedre til at kommunikere og forebygge konflikter i parforholdet.
– Før troede jeg, vi skulle gå hver til sit. Nu ved jeg, vi skal gå sammen. Det siger et par efter at have deltaget på et parkursus fra Center for Familieudvikling.
Kursisterne træner kommunikation og konflikthåndtering og lærer bl.a. noget om forventninger, roller, seksualitet og nøgler til et varigt venskab.
– Man bliver bevidst om, hvordan man undgår konflikter, men også om hvordan man tackler dem på en bedre måde, fortæller et andet par.
– Vi kan ikke lave om på fortiden, men vi kan gøre noget ved vores families fremtid, siger endnu et par efter kurset.
Kurset tilbydes med statsstøtte til alle nybagte forældre i Norge via sundhedsplejersker. Også i Danmark er flere kommuner med i en forsøgsordning under Familieministeriet.
Nu kommer kurset også til Odense, hvor det holdes i Odense Kommunes Kursuscenter i oktober.
– Vi ønsker at viderebringe den viden og forskning, der findes internationalt i forhold til hvad, der styrker og hvad, der hæmmer udvikling af gode parrelationer, siger centrets daglige leder, psykolog og familieterapeut Annette Due Madsen.

Amerikansk koncept

Parkurserne er tilrettelagt efter det amerikanske PREP-koncept (Prevention and Relationship Enhancement Program). PREP står på dansk for Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold og er baseret på mere end 25 års forskning.
Kurset henvender sig til alle par og udmærker sig ved som det eneste i Danmark at være forskningsbaseret. Det tilbyder nye redskaber til at skabe bedre parrelationer og øget trivsel i familien.
– Det er ikke kun for par i krise, pointerer cand. pæd. psyk. Jette Marcussen, der bl.a. vil undervise på kurset i Odense.
– Gode relationer er det bedste, forældre kan give videre til deres børn, og derfor er det en god idé at tænke forebyggelse, ikke kun behandling. Vi ønsker at give en håndsrækning med rådgivning til par – inden problemerne bliver uoverskuelige, siger hun. Kurset løber over tre torsdage og en lørdag i oktober og starter torsdag d. 4. oktober.
Domino