Kristen konservativ på Christiansborg?

Daniel Rugholm har gode chancer for valgDen 25-årige Daniel Rugholm siger farvel til jobbet som kommunikationschef i Københavns Kristne Kulturcenter for at erobre et ekstra folketingsmandat til de konservative i Nordjylland.

Daniel Rugholm

Med en enig kredsbestyrelse bag sig var han den eneste opstillede, da Frederikshavn-kredsen mandag 22. oktober valgte ny konservativ folketingskandidat.
Der skal kun flyttes få tusind stemmer for, at de konservative får et tredje mandat i Nordjylland.
– Lene Espersen er én af de mest populære ministre overhovedet. Det andet mandat sidder vores nye transport- og energiminister Jakob Axel Nielsen på. Med deres voksende popularitet er jeg ikke i tvivl om, at vi får et tredje mandat i Nordjylland, siger Daniel Rugholm.
Han er nu konservativ spidskandidat i den nye Frederikshavn-kreds, som består af de to hidtidige valgkredse Frederikshavn og Sæby, hvor justitsminister Lene Espersen tidligere har været opstillet. Sammen med bl.a. Lene Espersen vil Daniel Rugholm gerne repræsentere den nye generation, som kommer til at tegne Det Konservative Folkeparti i fremtiden.
Han er født i Frederikshavn, voksede op i en baptistfamilie i Tårs – ligesom fem generationer før ham – og tog sin studenter-eksamen i Hjørring, hvor han også startede sin karriere i IT-virksomheden TARGIT A/S – ét af Nordjyllands guldæg. TARGIT A/S i Hjørring leverer et af verdens mest anerkendte computer-programmer til virksomhedsanalyse og økonomisk rapportering. Daniel Rugholms egen karriere gik stærkt. Efter kun halvandet år fik han til opgave at bygge virksomheden op fra bunden i Sverige.

Inspireret i USA

Ved det seneste kommunalvalg i 2005 var Daniel Rugholm kun fire stemmer fra at komme ind i byrådet i den nye Hjørring Kommune, hvor han stadig er 1. suppleant for de konservative. Den politiske interesse blev dog vakt for alvor allerede i 2001 under et ophold i Californien, hvor han mødte den lokale borgmester og et fremtrædende medlem af det californiske senat, som blev til stor inspiration for den kommende danske politiker.

Erhverv og kirke

– Jeg er nordjyde, og jeg vil gerne repræsentere nordjyske interesser på Christiansborg. Emner som erhvervspolitik, kulturliv og ikke mindst socialpolitik ligger mit hjerte nært. Men jeg vil også gerne være en ambassadør for mit kirkelige bagland, siger Daniel Rugholm.
– Nogle kristne har måske tidligere stemt på Kristendemokraterne, fordi de var de tydeligste repræsentanter for kristne værdier. Men de konservatives politik bygger bestemt også på det kristne menneskesyn. Derudover er det jo ingen hemmelighed, at Kristendemokraterne ikke har nogen reel indflydelse og heller ikke ser ud til i meningsmålingerne at få det efter det kommende valg. Så med min profil tror jeg på, at jeg kan få mange stemmer fra kristne i Nordjylland og forhåbentlig være med til at fremme det kristne livssyn i dagligdagen på Christiansborg.
– Med mit personlige netværk rundt i hele Nordjylland – både i erhvervslivet og i kirkelige kredse – så er det slet ikke urealistisk, mener Daniel Rugholm.
Henri Nissen