Michael W. Smith -It’s a wonderful Christmas

Den kristne musik-veteran Michael W. Smith har gjort det igen. Nu er han udkommet med sit tredje julealbum ”It’s a Wonderful Christmas”, som er et absolut ”must” til julen 2007!I løbet af sin karriere har han formået at skabe musik, som strækker sig lige fra pop/rock, lovsang/tilbedelse til instrumentale numre og juleprojekter.
Albummet ”It’s a Wonderful Christmas” er optaget i det legendariske ”Abbey Road Studios” i London med fire kor, et orkester på 65 mand og Smith på piano. Albummet er en herlig kombination af sange, sunget af Smith, samt instrumentale numre.
Sangen”It’s a Wonderful Christmas” lyder som et soundtrack til en film, storslået og fantastisk. ”Song for the King” er nærmest en duet mellem klaveret og violinen, som er ubeskrivelig smuk. Irske toner fra en sækkepibe introducerer ”A Highland Carol”, hvorpå instrument efter instrument marcherer ind, og det hele ender i et musikalsk klimax.
”What Child is This?” begynder med stille klavertoner i første vers og omkvædet. En efter en følger resten af orkestret med en dyb fylde af strygere. En sand fryd for øret.
Selv om orkestret bærer det meste af albummet, har Smith ikke helt glemt sin pop-inspiration. To af numrene er på trods af orkestret mere pop-orienteret. Det ene er ”Christmas Day”, her synger Smith duet med Mandisa. Det andet nummer er ”All Year Long”, som en ballade uden backup fra koret.
Hele albummet rummer en dyb fylde af skønhed og ægte jul. Den er som skabt til baggrundsmusik for hele julen. Musikken, klokkerne, strygerne, koret og Smiths stemme forenes i den smukkeste harmoni. Jeg må sige, dette album er et sandt mesterværk!
Tabita