Sy-undervisning og skolegang hjælper truede kristne

PAKISTAN – Såvel kristne som hinduer modtager breve med dødstrusler fra yderligtgående muslimer i Pakistan. Dansk Europamission forsøger at hjælpe de pressede kristne ved at give dem en uddannelse.

Henrik Due Jensen

Kristne og hinduer i det nordlige Pakistan har modtaget snesevis af breve med dødstrusler, hvis de nægter at blive muslimer, oplyser nyhedsbureauet Compass. Politiet i Peshawar i Pakistan har derfor følt sig nødsaget til at yde beskyttelse ved flere kirker og templer i området.
I Dansk Europamission, som driver et hjælpearbejde blandt forfulgte kristne i Pakistan, kender man scenariet alt for godt.
– Det er sørgeligt igen og igen at få meddelelser fra Pakistans kristne om, hvordan de trues og krænkes, blot fordi de er kristne, siger Henrik Due Jensen fra Dansk Europamission.
For at modvirke nogle af disse krænkelser hjælper organisationen mere end 1200 piger fra den kristne minoritet i landet med at få en grundlæggende syuddannelse.
– Det giver de unge kristne piger en mulighed for at skaffe en indtægt til deres fattige familier på en værdig måde. Samtidig bringer det pigerne ud af de situationer, hvor de ofte er yderst sårbare over for overgreb mod deres person, siger Henrik Due Jensen.
Ud over at give undervisning i syning har Dansk Europamission sørget for skolegang til mere end 300 fattige pakistanske børn, primært fra den kristne minoritet.
-mibo