Tre professorer sagsøger Oral Roberts-universitet

USA – Tre professorer fra Oral Roberts University har sagsøgt deres egen arbejdsplads for skattesnyd og misbrug af betroede midler.I sidste uge blev et af USA’s mest kendte kristne universiteter, Oral Roberts University i Tulsa i Oklohoma, beskyldt for alvorlige svigt i etikken og i forvaltningen af økonomien. Tre professorer fra universitetet har sagsøgt skolens ledelse, inklusive den øverste leder, Richard Roberts, for at have misbrugt indsamlede midler og for at overtræde skattereglerne. De tre professorer siger, at de har valgt at sagsøge universitetet, fordi bestyrelsen ikke ville lytte til deres bekymringer.
Richard Roberts deltog i tv-stationen CNN’s talkshow Larry King Live tirsdag den 9. oktober, og da tilbageviste han alle anklager, som han betegner som ”intimidation, afpresning og trusler”. Ifølge Roberts stammer anklagerne fra rygter, som hans kones søster havde sat i gang.
Onsdag den 10. oktober annoncerede Oral Roberts University så, at man havde bestilt en uafhængig undersøgelse af anklagerne. Anklager, som blandt andet går på, at Richard Roberts og hans kone, Lindsay Roberts, lader skolen betale store summer for at indrette deres hjem, for køretøjer, ferier, tøj og for et 185 kvadratmeter stort ”skab”, som Lindsay Roberts bruger, når hun laver sit tv-program.
I øjeblikket går der 5.300 studerende på Oral Roberts University.
Domino