Simona fik et høreapperat

Simona Catinean, 35, fra Rumænien havde længe døjet med hørelsen, som var blevet så dårlig, at det gik ud over hendes hverdag. Men med hjælp fra Danmark har hun nu fået et høreapparat, fortæller Gerda Skov fra Dansk Balkan Mission.

Hørelæge Finn Sørensen giver Simona hendes nye høreapparater.

– Det blæste, da vi kom ud fra ørelægernes klinik, så vi skuttede os og trak kraven op om ørerne, men Simona standsede op på fortovet og strålede af glæde: ”Tænk, jeg kan høre vinden!, fortæller Gerda Skov.
Det var Ruth og Poul Jørgensen, der har kendt den rumænske familie Loghin i 15 år, som var blevet opmærksomme på, at Mihaela Loghins søster, Simona var kommet til at høre så dårligt, at det gik ud over hendes hverdag. Derfor henvendte Poul sig i marts i år til Dansk Balkan Mission, som igen tog kontakt til Kristian K. Hansen i Vorbasse, der blev optaget af sagen og i løbet af sommeren har arbejdet med at tage kontakt til øre-eksperter. I slutningen af september kom familien til Danmark, hvor Simona fik den nødvendige hjælp.
– Simona undrede sig over, at hun skulle have to apparater, når højre øre ikke kunne høre. Det viste sig dog, at der endnu var nogen høreevne også i dette øre, fortæller Gerda Skov begejstret og tilføjer:
– Da høreapparaterne efterhånden var indstillet, kunne hun forbavset sige, at hun hørte nogen tale sammen ude i venteværelset. Hørelæge Finn Sørensen afspillede også lidt fuglesang, og det var fantastisk at se den glæde – ja jubel – der bredte sig over Simonas ansigt – tænk, at hun kunne høre fugle! Det er vidunderligt at møde mennesker, der sætter tid og penge af for at hjælpe et enkelt fremmed menneske, bare fordi hun trænger til det. Nu er Simona hjemme igen hos sin mand og deres 15-årige søn, så de kan dele hendes glæde.
Schwartz