1 stk. sjov bagsmæk om valget, værsgo’!

– Skriv en bagsmæk om valget, siger redaktøren.
– Javel, ja, siger journalisten.
– Den skal bare være sjov, siger redaktøren.
– Selvfølgelig, den klarer jeg, siger journalisten venligt og pligtopfyldende, for han ved, at bossen har altid ret, ved bedst og bestemmer alt. Og man skal aldrig modsige sin chef, og der er intet, man ikke kan. Eller lade som om, man kan.
Vel?
Men at være sjov? Om valget?
Jamen… Det er da ikke sjovt.
Til grin, nogle gange, ja. Grinagtigt på den der ”nej, hvor opfører de sig barnligt”-måde.
Men er det sjovt?
Jeg synes nærmest, det er sørgeligt, at det hele nogle gange (og alt for ofte) handler om at kaste med mudder på hinanden, når man er topkandidat og skal sikre sig en valgsejr.

Se, hvis nu de kastede med lagkager… Nej. Det er også en gammel vits.
Jeg prøver en anden tilgang, for selvfølgelig kan jeg skrive en sjov bagsmæk om valget. Jeg prøver den dér personlige, indadvendte stil:
– Ahem… (1-2-3 klar)
– Når jeg tænder tv’et for at se valgdebat (helst Thorning Vs. Fogh), så glæder jeg mig som til en god boksekamp. Action! Spænding! Modstandere og modargumenter! Intriger! Jeg gør popcornene klar og lytter til …asylpolitik, skattetalsmagi og velfærdsselvfedhed hvor den, der byder højest, smiler bredest. Hov! Det er slet ikke sjovt.

Men jeg skal være sjov. Kan jeg sige noget godt eller skidt om partierne? Nogle sjove, grove fornærmelser? Næh, for Udfordringen er jo uafhængig. Og heldigvis hævet over nytteløse fornærmelser.
Jeg giver fortabt. Jeg er slet ikke sjov. Se at få det valg overstået, så jeg kan være sjov igen!

(…Tror du, redaktøren godtager den her?)

Valgflæskelig valghilsen