Find en sund menighed

I nogle få sjældne tilfælde dukker åndeligt magtmisbrug op selv i kristne fællesskaber.Mike Fehlauer opremser disse fem tegn på, at en menighed er blevet usund, og du skal overveje at finde dig et andet kristent fællesskab, som fungerer.

1. Når autoritet misbruges
I en usund menighed vil lederen (eller andre) gradvist indtage Jesu plads i dit liv. Lederen må ikke kritiseres, og en kontrollerende ånd får magt over de kristne. Skyld og dårlig samvittighed bruges til at manipulere. Det er slet ikke i overensstemmelse med Guds vilje.

2. Hemmelighedskræmmeri
Sladder og hemmeligheder skaber utryghed og ødelægger relationer. I et sundt fællesskab er der åbenhed og mulighed for at tale om tingene. Også når det gælder økonomi og personlig livsstil.

3. En elite-holdning
Det er usundt, når menigheden opfattes som den eneste rigtige, og medlemmerne anses som frafaldne, hvis de finder en anden menighed. En sund menighed kan tåle at have fællesskab med andre kristne.

4. Præstations-orientering
Når det hele handler om at ”gøre” noget, så forsvinder Guds fred. Vi kan ikke fortjene os hverken til Himmelen eller til Guds kærlighed. (Men trods Guds nåde er der selvfølgelig behov for, at vi hjælper hinanden.)

5. Frygt som motivation
Hvis frygt, trusler og skyld bliver det, der skal motivere os, så er det tid at komme tilbage til Guds faderhjerte.

Når andre svigter os, er det nemt at blive bitter og forkaste alt. Men husk, at det ikke er mennesker, men Jesus, du tror på. Tilgiv dem for din egen skyld og lad Jesus, Den Gode Hyrde, (Salme 23) lede dig, så du igen kan finde et – ikke perfekt, nej, – men sundt kristent fællesskab.

Redaktør Henri Nissen


Artiklen fortsætter efter annoncen: