Folkekirken sender net-tv

Udsendelser fra kirkeligt lokal-tv bliver nu tilgængeligt for alle internetbrugere.Fire lokale folkekirkelige tv-stationer og en række folkekirkelige organisationer har taget teknologiens muligheder i brug og lancerer nu i fællesskab en folkekirkelig tv-kanal på internettet, som gratis kan benyttes af internetbrugere i hele verden. Den nye kanal findes på adressen tvtro.dk og gik i luften i begyndelsen af november med timevis af gratis net-tv.
Inspiration er bl.a. hentet fra YouTube.com, og målsætningen er at gøre de mange film og tv-programmer, der er lavet om mennesker, tilgængelig for en bredere målgruppe, forklarer Simon Kangas Larsen, der er leder af Danmarks Kirkelige Mediecenter og idémanden bag projektet.
Projektet hilses velkommen af bl.a. direktør Preben Mejer fra InnovationLab, der glæder sig over, at Folkekirken spiller med på de nye tendenser og kalder det flot, at Folkekirken åbner en tv-portal på internettet.
Også Århus’ biskop Kjeld Holm er glad for, at kirken har fundet endnu en måde at komme ud med sine budskaber på.
– De mange timers tv, der bliver lavet i folkekirkeligt regi, skal længere ud til folk. Derfor er det godt, at Folkekirken får en tv-portal på internettet, og jeg ønsker projektet al mulig held og lykke, siger han.
De fleste af tv-programmerne på tvtro.dk bliver produceret af fire folkekirkelige lokal-tv-stationer på Fyn, i Vestjylland, Nordjylland og Østjylland. Desuden har flere folkekirkelige organisationer allerede benyttet muligheden for at lægge deres film på hjemmesiden, bl.a. Folkekirkens Nødhjælp, Kirkens Korshær og FDF. Også tv-stationen DK4 er partner i projektet og vil løbende vise en række af tvtro.dk’s produktioner.
KP