Hovedbestyrelse tager skylden for KDs katastrofe-valg

Men det er ikke nok for de utilfredse i partiet, som kræver ny linje og handling nu.Opbakning til Bodil Kornbek og et løfte om, at ’formandsskabet’ vil evaluere.

Bodil Kornbek udtaler sig – fortsat begejstret for KD – til TV Midt-Vest efter hovedbestyrelsesmødet på Ryes Kaserne i Fredericia.

Det var, hvad Kristendemokraternes hovedbestyrelse kunne blive enige om efter et 8 timer langt møde i lørdags på Ryes Kaserne i Fredericia. Pressen måtte vente udenfor den bevogtede port. Når mødet holdtes her skyldtes det ifølge partisekretæren blot, at Soldaterhjemmet var optaget.
Partiet fik et katastrofalt valg den 13. november med kun 0.9 pct. og kun godt 30.000 stemmer. Det er det værste resultat nogensinde.
Det har bl.a. ført til, at otte ud af partiets 11 byrådsmedlemmer i Vestjylland overvejer om de skal blive i partiet. Carsten Hove i Viborg har besluttet at forlade partiet efter at HB ikke nåede frem til en klar udmelding om en ny linje.
Men kilder siger til Udfordringen, og der til trods for katastrofevalget og uroen i partiet kun lød nogle få kritiske røster på HB-mødet.
Nogle mente, at KD ikke skulle have peget på en socialdemokratisk statsminister. Blandt dem Tove Videbæk, den kandidat, som fik det største stemmetal ved valget. Andre mente også, at partiet havde svigtet de etiske markeringer. Og enkelte talte for, at man nu burde nedlægge partiet.
Men da HB har godkendt den strategi, som Bodil Kornbek førte valgkamp på, var der ikke forslag om, at hun skulle gå af. Og selv var Bodil Kornbek efter mødet ikke i tvivl om, at hun ville fortsætte.
– Formandskabet har opbakning til en evaluering frem til mødet i januar og på baggrund af det, vil vi naturligvis gå ind og se på den politiske strategi, sagde hun efter mødet.

Tove V. gik glip af sin sidste chance
For Tove Videbæk er valgresultatet ekstra bittert.
På grund af sine mange personlige stemmer i Vestjylland, stod hun til at vinde et kredsmandat – selv om partiet ikke fik 2 pct. Ingen havde forestillet sig, at KD ville få under 1 pct. Tove Videbæk mener, det skyldes Kornbeks nye strategi. Nu stiller hun ikke op igen.
Henri.