Reformerte kirker går sammen

VERDEN – De to store kirkesammenslutninger inden for Den Reformerte Kirke har besluttet at slå sig sammen. Planen er en fuld forening i 2010.

Setri Nyomi, generalsekretær for World Alliance of Reformed Churches

Lederne for de to bevægelser ’The World Alliance of Reformed Churches’ (WARC) og ’Reformed Ecumenical Council’ (REC) har besluttet at slå de to kirkesammenslutninger sammen.
– Jeg håber, det vil give de reformerte kristne en fornyet hengivenhed i bestræbelserne på at overvinde splittelserne, sagde generalsekretær i WARC pastor Setri Nyomi til nyhedsbureauet ENI den 27. oktober.
De to kirkesamfund vil sammen danne en ny global reformert kirke, der skal omfatte de to organisaitoners 80 millioner medlemmer. Ledere fra de to bevægelser har fremlagt planer om, at sammenslutningen vil blive ’cementeret’ ved en fælles konference i USA i 2010.
-mibo