Juleværter i 25 år på hotel

For 25. gang er Sonja og Søren Grøn værter for juleopholdet på Sanden Bjerggaard Hotel.Men det skete i de dage – sådan begynder juleevangeliet, og sådan begynder også fortællingen om Sonja og Søren Grøn.

Hvert år siden 1983 har Søren Grøn (i midten) været julevært på Sanden Bjerggaard Hotel.

I august 1983 kaldte Indre Mission i Danmark det unge par, Søren og Sonja Grøn, til at lede bevægelsens hotel i Slettestrand.
Det blev begyndelsen på et livsværk for parret, der i år kan fejre, at de har været juleværter 25 gange i træk på hotellet.
Ved den første jul var de sammen med det afgående lederpar, Klara og Henry Tidemand, der havde inviteret det unge par til at være medværter.
Søren Grøn husker stadig dengang i 1983, hvor parret kom til hotellet.
– Vi blev installeret på et af hotellets bedste værelser. Det var endnu inden bad, toilet og tv var blevet nødvendigt og moderne. Man nøjedes med håndvasken eller det fælles badeværelse, som der var trængsel om. I løbet af lillejuleaften indfandt gæsterne sig fra fjern og nær. Det var dengang Ole (Søndergaard) med Fjerritslevbussen kørte københavnergæsterne direkte til hotellets hoveddør og i øvrigt hentede dem samme sted, når de skulle hjem tredje juledag.
Juleaften og juledagene blev tilbragt med hygge og god mad. Henry læste fortællinger, sang for med sin kraftige gode røst på julesalmerne, begyndte og sluttede dagene med andagt.
Klara stod i køkkenet og sørgede bl.a. for juleaftenens middag: Hønsekødssuppe, and, flæskesteg og ris a la mande, mindes Søren Grøn.

Tiderne skifter

Siden har mangt og meget forandret sig, men ikke menuen juleaften, fortæller Søren.
– Vi er blevet noget ældre med de første grå hår på vej. Ole kører ikke længere bussen, og gæsterne kommer i egne biler. Værelserne har fået bad, toilet, tv og internet. Men julemenuen er stadig hønsekødssuppe, and, flæskesteg og ris a la mande.
Der er sket meget i de mange år. Mange er gået bort, og nye er kommet til, men minderne, tankerne, oplevelserne og taknemmeligheden til de mange gæster fylder os stadig med glæde, fortæller Søren Grøn.
Det nu modne par glæder sig til igen, for 25. gang, at byde julens gæster velkommen til det gamle hotel.
Om godt et år kan Søren og Sonja Grøn fejre 25-års jubilæum som lederpar for hotellet.
Schwartz