Taize-nytår for 40.000

Unge kristne fra hele Europa mødes i Geneve den 28. december til Taize-nytårsmøde.Titusinder af unge fra Europa og andre kontinenter forventes at komme til Geneve til Taize-nytårsmøde den 28. december-1. januar.

Unge i gang med at
dekorere en bønnehal før mødet i Geneve.

Mødet er en del af ”Pilgrimsfærden for tillid på jorden”, som holdes på skift i de europæiske byer. Mødet i Geneve er det 30. europæiske nytårsmøde.
De unge vil opleve en blanding af fælles bøn og samtale på tværs af kirkeretninger og nationaliteter.
Det er byens katolske og protestantiske kirker, som i fællesskab har stået for forberedelserne og udsendt invitationen. Når de unge ankommer, vil de blive budt velkommen af menigheder og kirkelige familier i Geneve og det omliggende område, både i Schweiz og Frankrig.

For tillid på jorden

”Pilgrimsfærden for tillid på jorden” er en invitation til de unge om at virke for fred og forsoning i deres hjembyer og menigheder sammen med mennesker af alle aldre.
Det europæiske møde er hvert år en etape i pilgrimsfærden og samler titusindvis af unge voksne i en storby i Øst- eller Vesteuropa. Lignende møder finder sted i Asien, Afrika og Amerika.
Hvert år offentliggøres også et åbent brev til de unge. Det oversættes til 60 sprog og danner basis for refleksionerne under møderne i det kommende år.
Schwartz