Kirkegængere giver mest

Ifølge Gallup er faste kirkegængere markant flittigere til at støtte indsamlinger.Der er tilsyneladende en sammenhæng mellem gavmildhed og kirkegang.Ifølge Gallups seneste halvårsundersøgelse om værdier og adfærd er faste kirkegængere markant flittigere til at støtte indsamlinger til fattige, flygtninge og forældreløse end andre.
Undersøgelsen bygger på svar fra knap 4.400 danskere, der bl.a. har svaret på, hvor ofte de går i kirke og hvor mange penge, husstanden bruger på velgørende formål.
Og ifølge svarene giver hver fjerde kirkegænger hvert år over 2.000 kr. til velgørende formål. Det gør kun hver 20. af dem, som sjældent eller aldrig går i kirke.
Kirsten R. Laursen, der er generalsekretær i Samvirkende Menighedsplejer, bekræfter tendensen.
– De, der kommer meget i kirken, kan ikke undgå at høre budskabet om, at der er en sammenhæng mellem tro og handling. Ligesom flittige kirkegængere donerer meget, oplever vi også, at det er kernemenigheden, der ofte spiller en markant rolle i det frivillige sociale arbejde, siger hun til Kristeligt Dagblad.
KP