Ung morder ville straffe UMO og de kristne

Colorados Guvernør opfordrer til bøn for de efterladte til ofrene ved to skudepisoder i Colorado søndag den 9. december, hvor fire kristne foruden gerningsmanden blev dræbt.Fem mennesker mistede livet, da en 24-årig gerningsmand åbnede ild mod en UMO-skole og en pinsekirke i staten Colorado den 9. december.

De to dræbte på UMO-skolen var 26-årige Tiffany Johnson fra Minnesota og 24-årige Philip Crouse fra Alaska. På skolen blev yderligere to elever såret, Charlie Blanch og Daniel Griebenow.

Mange kristne i USA er i chok efter hændelserne den 9. december, hvor en kirke og en bibelskole i staten Colorado blev ramt af skyderier.
Det ene sted var Ungdom Med Opgaves (UMOs) bibelskole i byen Arvada lidt uden for Denver. Her troppede gerningsmanden, den 24-årige Matthew Murray, op og bad om husly. Da den kvindelige medarbejder afslog dette, tog han en pistol frem og skød fire personer. De fire blev bragt til hospitalet, hvor to af dem døde, skriver UMO i en pressemeddelelse.

Sikkerhedsvagt
skød og reddede liv

Samme søndag var forsamlingen i mega-kirken New Life Church i Colorado Springs på vej ud af kirken, da Matthew Murray dukkede op og skød folk, som de kom ud af kirken. Her blev to unge piger dræbt, begge med tilknytning til Ungdom Med Opgave.
Yderligere tre blev såret, inden kirkens kvindelige sikkerhedsvagt, en tidligere politibetjent, Jeanne Assam, skød og sårede den 24-årige gerningsmand, der efterfølgende skød og dræbte sig selv.
New Life Church i Colorado Springs er allerede verdenskendt som kirken, der for et år siden måtte sige farvel til sin leder Ted Haggard, da det kom frem, at han levede et dobbeltliv som homoseksuel. Kirkens nye præst, Brady Boyd, takkede Gud for, at det lykkedes vagten at stoppe Murray:
– Havde vi ikke haft en bevæbnet person i nærheden, ville 50 eller 100 måske have mistet livet, sagde Brady Boyd ifølge Assist News Service.

UMO-leder: Tilgiv ham

Efterforskningen viser nu, at Murray voksede op i en kristen familie med tilknytning til New Life Church. For tre år siden var han elev på UMO’s skole i Arvada, dog uden at gennemføre det 12-ugers kursus, han var tilmeldt.
Med baggrund i en række hade-breve sendt til skolen inden for de seneste uger, formoder politiet, at vreden mod skolen var det egentlige motiv bag skyderierne. Motivet for skyderiet i New Life Church menes at være, at kirken giver husly til et UMO-kontor.
UMO-leder Peter Warren, opfordrer til at møde gerningsmandens familie med en atmosfære af tilgivelse.
– Han må have gennemlevet nogle svære personlige ting, for at kunne gøre sådan noget. Vi tror på, at det kun er Gud, der er dommer, og vores opgave er at tilgive. Det er meget svært, men jeg tror på, at det er det rigtige at gøre, siger Peter Warren.

Bed for ofrenes familier

Umiddelbart efter skyderierne gik Colorados senator, Ken Salazar, i medierne og udtrykte sin medfølelse.
– Jeg beder for ofrene og deres familier i denne tragiske stund. Det er ufatteligt, at disse grusomheder skulle ske på steder, hvor man tilbeder Gud, sagde Ken Salazar.