Danmark mangler frie kirker
Hver by har sin folkekirke. Men går man til øvrige kirkeretninger, kniber det med mangfoldigheden,
viser ny undersøgelse. Og i 16 kommuner er der slet ingen kirker ud over folkekirken.Baptisterne har slået sig ned i Nordjylland. Der er flest katolikker øst for Storebælt. Og kristne indvandrere har dannet flest internationale kirker i København.Det viser en ny undersøgelse foretaget af Nyhedsbrevet Søndag Morgen: Op imod halvdelen af alle baptistkirker ligger i Nordjylland. En kommune som Hjørring har hele syv baptistkirker. Langt over halvdelen af landets katolske kirker ligger på Sjælland. Bare i Hovedstadsområdet er der 16. Og i København ligger 25 af landets 31 internationale kirker.
Nyhedsbrevets undersøgelse af kirkefordelingen i Danmark viser, at der en jævn spredning af kirketyper i de større danske byer. Her er der ud over Folkekirken typisk en eller to kirker af hver slags. I Aalborg er der dog hele seks baptistkirker, og København har fire Frelsens Hær korps. Lemvig kommune er den eneste kommune, som har hele tre grundtvigske valg- og frimenigheder.
Til gengæld kniber det med vareudbuddet i mange større danske byer. Folkekirken er ifølge undersøgelsen enerådende i kommuner som Brøndby, Gladsaxe, Ishøj, Struer, Tårnby og Vallensbæk.
I andre kommuner er der kun ét enkelt alternativ: Det gælder Albertslund, Allerød, Assens, Favrskov, Glostrup, Gribskov, Nordfyn, Frederiksværk-Hundested, Lejre, Hedensted, Odsherred, Høje Taastrup, Hørsholm, Frederikssund, Middelfart, Rebild og Rødovre.
Nyhedsbrevet Søndag Morgen er et nyt initiativ, som tager pulsen på danskernes tro og kirkevaner og analyserer øvrige emner af kristen interesse.
Missionshuse og missionsforeninger er ikke medtaget i undersøgelsen.